Online booking


Rent-a-speedboat

Iznajmite gumenjak i uživajte u nezaboravnim trenucima u vlastitom aranžmanu.

MB Sandra shop

Možete kupiti suvenire koji će vas uvijek podsjećati na trenutke provedene na brodu.

Medulin Excursions / MB Sandra

Medulin i rt Kamenjak

Medulin se nalazi na jugu Istre, najvećeg Hrvatskog poluotoka. Iz mirnog ribarskog gradića polako, ali sigurno se pretvorio u atraktivnu turističku destinaciju.

Bogat smještajnim kapacitetom - ima čak 5 hotela (Arcus, Holiday, Belvedere, Koral), od kojih jedan sa 4 zvjezdice (Hotel Medulin), 2 Autokampa (Medulin i Kažela), brojne vile, te i privatni smještaj, bilo to u aparmanu tik uz more ili na brežuljku u blizini crkve sa predivnim pogledom na more, otoke (Levan, Bodulaš, Ceja) i na okolna mjesta Pomer i Premanturu.

U Medulinu svatko može pronaći nešto za sebe; uživati cijeli dan uz more na raznim plažama ili pak uz dinamičan i sadržajno bogat noćni život u nekom od beach barova, barova uz šetnicu ili pak u noćnom klubu. Važno je spomenuti i bogatstvo flore u Park šumi Kašteja na istoimenom poluotoku, arheološki lokalitet na poluotoku Vižula te neposredna blizina Parka prirode Kamenjak.

Kamenjak je najjužnija točka Istre, koja se nalazi na premanturskom poluotoku. Godine 1996. proglašen je zaštićenim krajolikom. Naizgled opustošeni krajolik skriva mnoge ljepote.

Sa broda možete vidjeti mnoštvo lijepih uvala i plaža te kristalno čisto more, koji su pravi magnet za posjetioce. Mediteranska klima, promjenjivo vrijeme i utjecaj morske vode pogodovale su nastanku endemične i šarolike vegetacije. Od oko 550 biljnih vrsta, čak ih je 35 endemično. Najrasprostranjenije biljke na poluotoku su orhideje od kojih i najpoznatiji endemični istarski serapias (Serapias istiaca). Na samom kraju poluotoka nalaze se i litice čija unutrašnjost krije brojne podvodne špilje i raznolik podvodni svijet, u čijim ćete čarima imati priliku uživati za vrijeme izleta.

Nedaleko od rta Kamenjak nalazi se svjetionik Porer. Prvotno je sagrađen 1833. kao drvena konstrukcija, te nakon stradanja od požara, nanovo je izgrađen 1846. kao kamena konstrukcija visoka 35m. U sklopu svjetionika nalaze se i dva apartmana za turiste.